Många pallplatser för SMOL på stafett-DM i Kjula

  • 16 sep 2024

image: Många pallplatser för SMOL på stafett-DM i Kjula

43 SMOL:are sprang stafett-DM i Kjula söndagen den 15 september. 38 SMOL:are i våra 11 stafett-lag och 5 SMOL:are på öppna banor. Vädret visade sig från sin bästa sida och terräng och banor fick också höga betyg.

Det var en samling glada och nöjda SMOL:are som åkte från arenan. Innan starten var de flesta förväntansfulla. Stafett är stafett och allt kan hända.

Starten gick. Löparna sprang i väg. Ledarna var nervösa. Skulle ungdomarna ha koll på karta och kodsiffror. När Johan Gottsén spurtade i mål efter ett bra disponerat lopp blev han ställd. Var är kartan med nummer 52? Varken han eller funktionärerna kunde se den. Johan behöll lugnet. Nyköpningslaget vände. De hade tagit fel karta. Johan fick lagets karta med nummer 52 på plastfickan och kunde skicka iväg Isabella. Skönt att det löste sig. Stafett är stafett. Isabella fick till ett bra lopp hon med och spurtade in H12-laget till en finfin silverplats.

Nummerlapparna fick högt betyg av våra ungdomar. De var fett coola och inga säkerhetsnålar behövdes.

H13-16-laget ville inte vara sämre. Det blev en andraplats för dem också.

D13-16-laget kom också på en finfin andraplats.

För D150-laget med Anna Folkegård, Carina Sundbüe och Annica Gustafsson var aldrig något snack om saken. 1:a från startpunkten på sträcka 1 ända in i mål. Imponerande.

För lagledare Johan Wallin var det D150-laget med tränarna som överraskade mest med att bli 3:a. De gjorde vad de brukar berätta för barnen att de ska göra, dvs passa kartan. Kolla kodsiffran. Fokusera på orienteringen. Våga stanna för att läsa in sig och ge järnet på spurten. Inte helt enkelt i praktiken men de lyckades ganska bra den här gången.

H180-laget klarade precis ålderskravet på 180 år. Med bravur vinns klassen men de var inte så vana vi det här med prisutdelning. Nöjda, glad och stolta intog de prispallen tillsammans med den fina SMOL-flaggan.

De coola H150-laget blev 2:a vilket var väldigt bra.

Även D210-laget blev 2:a i sin klass.

Juniortjejerna ställde upp i öppen klass på grund av skador och annat men kul att de var med. Nästa år kanske det blir start i tävlingsklass. I så fall blir det i D17-klassen.

SMOL hade ytterligare ett lag i den öppna stafetten, ett föräldralag. Charlotte gjorde debut i stafettsammanhang och där spelade nerverna henne ett spratt. Tyvärr blev de felstämplade men ingen var sur i laget för det. Alla fick springa och Charlotte tyckte det kul. Lagmedlemmarna var också reserver för flera andra klasser men var nöjda med att springa i den öppna stafetten.

H17. SMOL:s representationslag. Det var länge sedan vi hade ett lag i denna klass. Kul att vi kunde ställa upp med ett SMOL-lag i H17 men tyvärr blev det omstart för laget men vi är ändå stolta över att vi hade ett lag i herrarnas huvudklass.

Vilken härlig söndag för klubben. Nu tränar vi för nästa år. Men vi behöver inte vänta så länge på nästa stafett. Snart är det 25-manna.